En tur till Holland och en till London

"Zay el Hawa" med Entropy.

För ungefär en månad sedan kom jag hem från London och en helg med alla härliga Salimpour-dansare. Det blev en kort men intensiv helg som rymde workshop, hafla och repetition inför föreställningen Bal Anat som för första gången ska sättas upp i Europa i oktober.

Inför haflan hade Entropy och jag sytt upp nya dräkter inför framförandet av Suhailas Zay el Hawa.

Poserar med Kiana i Enschede, Holland.

Innan jag åkte till London hade jag spenderat en dryg vecka hos Helia för en 30-timmar lång privat intensivutbildning i persisk dans. Inte nog med att det var underbart att få så mycket dansträning, det var dessutom helt fantastiskt att spendera så mycket tid tillsammans med Helia och hennes familj.

Tillsammans med Kiana och Schirin.

Jag fick sällskap av Kiana till Holland eftersom vi både skulle uppträda i föreställningen 1001 moves som inledde vistelsen. (Det var förresten tack vare Kianas artikel i Orientalista som jag introducerades för Helia.) De första dagarna ägnades således åt repetitioner och vi träffade den otroligt härliga rajasthandansaren Schirin Diba.

 

 



Det var kort sagt en resa full av dans, glädje och inspiration!

Jag ser fram emot fler projekt tillsammans med Helia Dance Company och den fortsatta utvecklingen och repetitionen inför Bal Anat i Brussel i oktober.
 

Fler bilder finns på facebook.