Tillbaka till Lule

För en vecka sedan packade jag min väska och begav mig tillbaka till Luleå. Väl på flygplatsen i Kallax mötte Frida upp mig för att ta en promenad i det soliga vädret tillsammans med Ulrica. Innan det var dags för lunch tillsammans med ett gäng glada dansare hann vi in på museet där vi fastnade i en bok om samernas folkdräkter och framför allt de vävda banden i mössorna.

Fastnar i samernas dräkthistoria.

Under eftermiddagen var det dags för en privatlektion med Oriental Hips. Eftersom vi skulle ha tre "vanliga" workshops under helgen ville jag att privatlektionen skulle innehålla något utanför lådan och nog blev det så alltid. Vi dansade hav i Skapande dans-anda.

Under helgen hann vi sedan med en workshop i persisk dans, en teknikklass med introduktion till fingercymbaler och slutligen en workshop med både slöja, solfjäderslöjor och isisvingar.

På lördagskvällen var det så dags för hafla på supermysiga Invit på Quality Hotel. Festen inleddes med Oriental Hips som uppträdde med den persiska dans vi tränat in i november förra året och kvällen rullade på med den ena fantastiska dansaren efter den andra! Det blev orientaler, trumsolon, ATS, persisk dans, khaleeji och baladi - det är härligt att se så många stilar och verk av olika koreografer under en och samma kväll. Och det är så otroligt inspirerande att se resultatet av det arbete som läggs ner på allt från dräkter till att hitta på intressanta formationer i grupper.

Oriental hips - Persian Classical Dance

Maria Oriental - Contemporary Persian Dance

Kamratcirkeln - Tabla solo

Tack för allt hårt arbete och tack för all inspiration ni ger!
Jag hoppas verkligen att vi ses snart igen!

 

Haflans avslutningsnummer - alla dansare på scen med cymbaler!

Samtliga bilder: Andreas & Ulrica Rier