Suhaila tillbaka i Sverige

Efter en lång väntan - närmare bestämt sedan november 2011 - har Suhaila Salimpour äntligen varit tillbaka i Sverige. Denna gång vankades det en 15-timmars intensivkurs i Suhaila Salimpour Format Level 1 och en bonusdag med 6 timmar med Jamila-formatet.

Sedan jag gick min första kurs i Salimpour-formaten i oktober 2013 fortsätter jag att upptäcka nya infallsvinklar som formaten erbjuder. Som många andra tänkte jag att det mest handlade om att lära känna de muskelgrupper som arbetar i de olika rörelserna, vilket bara är en enda - men nog så viktig - del i formatet. 

Under långhelgen pratades det mycket om att lära sig den tekniska grunden innan man som dansare börjar experimentera med de olika genrer som den orientaliska dansen erbjuder. Du kan välja att representera den kulturella kontext som dansen härstammar ifrån eller blanda in nya stilar. Oavsett vilket du väljer bör du känna till den kulturella kontext som du eventuellt väljer att frångå.

Efter 21 svettiga timmar med Suhaila Salimpour.

Dagarna passerade, tekniken drillades och svetten flödade!
- Jag ser redan fram emot nästa tillfälle!