Leyla Arabia

Leyla Arabia.
Vilken show.
Vilken kväll!

Sedan en tid tillbaka har Sabriye pratat om att hon vill anordna mer eller mindre regelbundna dansföreställningar till livemusik. Detta dels för att publiken ska få en inblick i hur det var under "den gamla goda tiden" i Stockholm och även för de som idag arbetar med dans i Mellanöstern. Dels också för att dansare ska ha möjlighet att dansa till livemusik, en orkester, som i dagens orientdanssverige inte är alltför vanligt. 

www.sabriyetekbilek.com

I den första föreställningen presenterades inga mindre än danslegenderna Tina Buni och Sabriye Tekbilek. Det är svårt att beskriva den känsla som spred sig i lokalen då Tina gled in på scenen i sin vita bedlah, för att inte tala om det tunggung hon bjöd på när hon svingade sin käpp. Senare gjorde Sabriye entré med sitt obeskrivliga fingercymbalspel och ett jubel fyllde rummet när saididelen i Set el Hosen drog igång.

Inte att förglömma de otroliga musikerna. Utan dem hade det inte varit möjligt!
När föreställningen var slut bjöd Ülkü publiken ta plats på scen för att tillsammans dansa loss. Orkestern började spela och golvet fylldes med den danssugna publiken. Det blev minst sagt röjigt värre!

Jag har tyvärr inga bilder av föreställningen men jag har tagit mig friheten att klippa ihop ett kort filmkollage som finns att se på Facebook.

 - Tusen tack för en fantastisk kväll!
Jag hoppas verkligen att det blir en repris!