Dansmål 2016

Nytt år.
Nya dansmål!


Sedan ett par år tillbaka har jag i början av januari gjort listor över ett antal konkreta dansmål varje år. Något som stått på listan sedan 2014 är "träna dans i högklackade skor". Eftersom jag är så himla förtjust i att vara barfota - både till vardags och på scen - är detta något som inte blivit av. Det hamnar på listan även i år.

Något annat som brukar stå på listan är ett antal koreografier, mer eller mindre bestämda. I år står Jamila Salimpours koreografi "1 thru 8" på listan. Detta kommer att vara en ordentligt utmaning med tanke på alla knepiga och synkoperade fingercymbalmönster.

Jag har även för avsikt att gå intensivkursen och göra certifieringsprovet för Jamila Salimpour Belly Dance Format Nivå 2 i Bryssel i november. Detta innebär förberedelse av olika slag, bland annat historieläsning, dansträning med en rad tänkbara och otänkbara fingercymbalmönster samt instudering av två Jamila Salimpour-koreografier.

Något som är nytt på listan är "30 timmar privatundervisning med Helia Bandeh" som bland andra Kiana uppmuntrat mig till. I slutet av förra året sökte jag till Helia Dance Company och blev antagen att påbörja utbildningen hos Helia. Detta innebär bland annat 30 timmars privatundervisning med allt från hennes sätt att lära ut grundteknik till historia och musikförståelse.

Utöver detta finns givetvis de härliga veckokurserna som snart drar igång!
Det kommer att bli poplåtar och dans med käpp, cymbaler och tamburin under terminens gång.

- Välkommen, Dansåret 2016!