Från sufi till fusion

Det har varit en väldigt inspirerande helg med allt från sufimsuik till Tribal fusion!

Helgen smygstartade redan på torsdagen med en mer eller mindre spontan spelning med Arsalan från gruppen Zamân på Kafé Klavér. Det var en harmonisk timma med tre otroligt duktiga musiker!

Fredagen och lördagen bjöd istället på fullt ös under Stockholm Folk Festival där jag höll workshops. Det var ett gäng glada deltagare som mer än gärna svängde på höfterna under den orientaliska dansen på fredagen och vajade med i den persiska dansen under lördagen. Förutom detta ljöd hela tiden folkmusik av olika slag, allt från virvlande svensk folkmusik till en pampiga säckpipor!

Helgen avrundades med en tribal fusion-workshop med Manca Pavli som var på Sverigebesök. Temat för klassen var "From Tribal to Fusion" som - förutom en ordentlig uppvärmning av övre ryggmuskulaturen - innehöll en mängd inspiration. Det jag fastnade allra mest för var nog hennes armrörelser.

Jag tycker att det är så himla härligt att gå på workshops som ligger utanför mitt huvudsakliga ämne. Det ger en frihet att få släppa loss och göra rörelser och övningar som jag vanligtvis inte tränar, för att inte tala om all inspiration som ges i och med att nya rörelsekvalitéer upptäcks!