Jamila Weeklong i London

Den sista helgen i juni spenderade jag i London tillsammans med Entropy och ett gäng glada dansare från olika delar av Europa. Det var en riktigt härlig helg med Suhaila Salimpour i London!

Helgen bestod av:
15 timmar - Jamila-format (Nivå 1)
3 timmar - Suhaila-teknik: "Drills that kills"
3 timmar - Suhaila-koreografi

Kortfattat vill jag beskriva Jamila-formatet som "mer dansigt" i förhållande till Suhaila-formatet. Det utgår från en rad steg och fingercymbalmönster som Jamila kategoriserade under 1950-talet. Suhaila-formatet vill jag istället påstå är en teknik för att bryta ner dansrörelser och steg. De båda formaten går dock hand i hand, så det bästa är (givetvis) att träna båda formaten.

Under en Jamila Weeklong blir det dessutom en hel del historia och personliga anekdoter från Suhaila. När dansträningen börjar går vi igenom varje kategori. Det blir med andra ord svängigt värre och roligt fingercymbalspel!

Tretimmarsworkshopen "Drills that kills" utgår från Suhaila-formatet och är - precis som det låter - alltid en utmaning! Suhaila sade att vi inte skulle behöva några fingercymbaler under lektionen. Större delen av deltagarna andades lättade ut, medan några få utbrast i ett "Noooo!". Att inte använda cymbaler innebär att det blir ännu knepigare fotmönster ihop med höft- och bröstkorgsrörelserna. Vi överlevde med nöd och näppe...

Efter en lunchrast var det dags för helgens sista tre timmar. Det vankades trumsolokoreografi i Suhaila-tappning. Redan de inledande stegen satte ribban för hur resten av koreografin skulle komma att utmana oss. Det var kluriga kombinationer i ett hiskeligt högt tempo, men ack vad roligt det var!

 - Tusen tack till Entropy som jag fick dela denna fantastiska Londonvistelse med!
 - Och tusen tack till Ülkü och Sabriye som jag hade äran att uppträda tillsammans med under helgens "Salimpour Tribute Show" och som dessutom fick mig att åka till min första Suhaila- och Jamila Weeklong för två år sedan!