Kulturernas Karneval, Uppsala 2015

För en vecka sedan besökte jag Kulturernas Karneval i Uppsala. Under de workshops jag höll i orientalisk dans och persisk dans träffade jag entusiastiska, glada, nyfikna och riktigt duktiga deltagare! Senare blev det uppträdande på Karnevalsscenen som avslutades med en saidi tillsammans med några av mina elever från Uppsala Danscenter.

Det enda som var lite tråkigt var jag att jag hann se några av de övriga uppträdandena och workshoparna. Det kryllade av dans hela dagen! Det var ATS, bollywood, mer orientalisk dans och jag skymtade ett par afghanska dansare! Som tur är går det att se några riktigt fina bilder av Leo Sutic på Orientalista.

Dagen avslutades med ännu en stor portion glädje hos föreningen Egyptiska klubben i Sverige. Vi kunde helt enkelt inte hålla oss från att fortsätta dansa när den röjiga musiken drog igång och det blev något av en efterfest i den vackra försommarkvällen!

Bild från Orientalista.
Foto: Leo Sutic.

Saidi med elever från Uppsala Danscenter.