Flamenco-persisk-fusion om utsatthet

Under våren har Pia del Norte och jag arbetat fram ett dansnummer där vi gjort ett försök att sammanfläta flamenco och persisk dans i ett samtida sceniskt sammanhang. Det hela började med lunch på ett ljuscaffé i januarimörkret då vi pratade om diverse uråldriga traditioner, bland annat om ljusets betydelse och metaforer om vävning. Utgångspunkten till stycket kom att bli tankar om den utsatthet som syns i samhället och styrkan att bryta sig loss.

Våra första rep bestod av enbart klickljud och allmänt nynnande. När danskompositionen var så gott som färdigställd fick vi sällskap av Ellen Pontara som gjorde sin musiktolkning och lyfte det hela till en helt ny nivå!

Under helgens föreställning East Meets West fick vi äntligen framföra numret!

Det har varit helt fantastiskt att få arbeta med dessa underbara människor och det vore otroligt spännande att fortsätta samarbetet!

 - Tusen tack fantastiska Pia och Ellen!