Från prickigt till randigt

Efter föreställningen strax innan jul där persiska, arabiska och spanska danser möttes var jag fast besluten om att börja dansa flamenco igen!

För två veckor sedan började flamencokursen för Pia del NorteDans Compagniet. Det var himla roligt att komma tillbaka till alla dessa stampar, takter och vridna kroppar. Vi var dessutom i samma sal som första gången jag var på Dans Compagniet då det var nystartat för snart 20 år sedan.
 

Efter andra lektionen fick jag givetvis lust att sy mig en ny flamencokjol. Jag hade en idé om en mörkgrön kjol med kilar i vitt med gröna prickar. Med denna idé gick jag till stuvhörnan på Ohlssons tyger. Jag kunde inte hitta några prickar, däremot fick jag syn på ett ljusgrönt tyg med lätt randig struktur. Precis intill låg ett lila tyg i ungefär samma material. Det var dova, matta färger, trots att tyget i sig var glansigt. Jag klurade ett tag på vad det skulle bli av dessa högar av tyg innan jag vägde det och gick till kassan.

Idén som började med en prickig flamencokjol kom att bli ett tygköp som - i den bästa av världar  - ska räcka till en flamencokjol, en träningskjol för persisk dans och en ny galabeya. Jag väntar med spänning för att se vad som händer när tyget når symaskinen...