Luleå - Tur och Retur

Det är nu ett antal år sedan jag första gången träffade Luleågänget Oriental Hips på workshops i Stockholm. Strax innan höstlovet bestämde vi att jag skulle åka upp till Luleå för att hålla tre workshops och förra helgen var det äntligen dags.

Helgens första workshop i teknikträning för orientalisk dans bidrog till glada miner, en och annan aha-upplevelse och resulterade i en hel del svett.

Följande dag var det ett glatt gäng som kom tillbaka till danssalen för att ägna två och en halv timma åt skakande höfter och instudering av en trumsolokoreografi med inslag av improvisation. Efter en timmas lunch var det sedan dags för ett första möte med den persiska dansen. Alla var noggranna, intresserade och gjorde ett strålande jobb! Jag ser verkligen fram emot att få följa upp arbetet med den nya stilen.

Vi hade givetvis tid för en middag, uppträdande och mingel också!
Detta ägde rum i den vackra salen i Vetenskapens hus. Otroligt härliga, fartfyllda och kreativa dansnummer avlöste varandra tillsammans med den goda maten. Föreställningen avslutades med att trumsoloklassens deltagare kom upp på scenen och uppträdde med dagens koreografi - det var en otroligt fin stämning!
När haflan var slut fortsatte festen med käppar och allmän dans på gatan...

Utöver all dans har resan i sig varit så himla härlig!

Innan den första workshopen på fredagskvällen hann vi med en tur till Gammelstad och Kyrkbyn där runt 400 småstugor, som använts vid övernattning i samband med kyrkans högtider, står kvar. Stugorna är bevarade från åtminstone 1800-talet men kyrkbyn har troligtvis funnits sedan 1600-talet och är Sveriges bäst bevarade.

På flyget till Luleå fick jag sällskap av ett par där mannen berättade att han varit med och gjort det vackra marmorgolvet i Vetenskapens hus - det golv vi dansade på under lördagen. Märkligt nog fick jag sällskap av samma par på vägen tillbaka till Stockholm, vilket gjorde hela resan än trevligare.

Jag är innerligt tacksam för den fantastiska helgen och hoppas att det här bara var början på fler helger i fina Luleå!

- Tusen och åter tusen tack! Och på återseende...!

Samtliga foton: Kenny Isaksson