Helhelg med Helia

För en vecka sedan kom Helia tillbaka till Stockholm!

Jag hämtade henne på Arlanda och vi åkte raka vägen till
Dans Compagniet för att ha de två första timmarna av privatundervisning, denna gång i folkliga stilar från Iran.

Kvällen fortsatte med middag på Govindas och tedrickande hemma hos mig. Följande dag hade vi fem nya timmar där Helia både delade med sig av hur hon själv lär ut grunderna i klassisk persisk dans och lärde mig en sprillans ny koreografi med musik av Dastan Ensemble, som jag blivit otroligt förtjust i!

Maria Oriental tillsammans med Helia Bandeh. Stockholm, november 2014.

Samma kväll åkte vi till Kista för att lyssna till Hossein Alizadehs magiska musik och även en sväng in till stan tillsammans med Agnes och Kiana.

Under lördagen hann vi med en sista vända privatundervisning innan det var dags för helgens första workshop i spirituell persisk dans. Jag tror att samtliga deltagare var förvånade över hur berörda vi blev av de sufiska rörelserna och dansmomenten.


Samma kväll åkte vi till Den asiatiska dansakademins jubileumsfest. Festen hölls i en konstnärsateljé på söder och vi kunde inte motstå frestelsen att dansa i det fantastiska rummet!

Efter den sena lördagskvällen fick vi sova ut ända till workshopen i klassisk persisk dans började. Det blev ännu en inspirerande workshop och ännu en koreografi till den underbara musiken av Dastan Ensemble.

Helgen avslutades med en promenad och middag tillsammans med Helia och Kiana i Gamla Stan. När vi väl kom hem fastnade vi framför bokhyllan och bläddrade igenom en rad böcker med vackra bilder av gamla persiska målningar från 1800-talet...

Det har varit en minst sagt underbar helg!
Mycket dans, mycket kunskap och en enorm mängd inspiration!