Dum Raka Tak!

För en tid sedan köpte jag min första darbouka med anledning av Omar Kattans besök i Sverige. Nu var det äntligen dags!

Alexandra Soto bjöd in denna otroliga darboukaspelare för att hålla workshops och delta i lördagens föreställning.

Lördagen ägnades åt att på ett mycket pedagogiskt vis bryta ner ett antal olika rytmer och hur dessa spelades med dum, raka, tak och så vidare på darboukan och senare ett antal olika fingercymbalmönster.

Maria Oriental tillsammans med Anna-Karin Karlsson och Omar Kattan. Stockholm, september 2014.

Senare under kvällen var det dags för en glittrande föreställning med otroligt begåvade artister! Det var fint att få se och träffa Suzan Ayvaz igen, njuta av Elnazs baladi, Manas kreativitet, Tinas tunggung, Anna-Karins lekfullhet och... ja, listan av kvällens stjärnor bara fortsätter.                                                                                                                  Fler bilder finns på facebook.

 - Stort tack till
Alexandra Soto som anordnade hela helgen! Jag ser redan fram emot nästa tillfälle!