Kulturernas karneval, Uppsala 2014

I helgen var det Kulturernas Karneval i Uppsala och det bjöds på allt från musik och dans till teater och eldföreställningar.

Maria Oriental tillsammans med elever från Uppsala Danscenter.
Kulturernas karneval i Uppsala, maj 2014.

Under lördagen kunde besökarna bland annat prova på ATS med Helen och Berenike och njuta av Bollywood med Nritya Darpan. Själv höll jag workshops i orientalisk och persisk dans och hade gott sällskap av festivalens glada besökare. 

Följande dag bjöd både jag och
Minerva på orientalisk dans på stora scenen.
Under mina tilldelade 15 minuter hann jag med persisk dans, trumsolo ihop med en elevgrupp från
Uppsala Danscenter, dans med fingercymbaler och slutligen Sabriye Tekbileks dabkeinspirerade käppdans. Publiken verkade uppskatta det röjiga trumsolot och sjöng med i Najwa Karams "Khallini Shoufak" som jag glatt svängde käppen till. 


Minst sagt en härlig och kulturspäckad helg med ett och annat bildbevis!